U bent hier: Home / Sport / Olympische kampioenen

Nederlandstalige Olympische Kampioenen

Op deze websitepagina staat er informatie over vijf Nederlandstalige Olympische kampioenen. Elk land heeft sportieven die het vertegenwoordigen aan de Olympische Spelen. Sommige atleten zijn iconen geworden in verloop van tijd. Deze atleten brengen de mensen van hetzelfd land samen tijdens deze sportieve vergadering. De Nederlandstalige gebieden hebben niets te benijden aan de andere landen.

Conclusie

Natuurlijk zijn er veel andere bekende Nederlandstalige atleten zoals Robert Van de Walle, een Belgische judoka die 2 medailles heeft gewonnen. Er is ook de zeer bekende langebaanschaatser Sven Kramer die 10 medailles voor Nederland heeft gewonnen. En zijn collega, Ireen Wust die 11 medailles voor haar land heeft gewonnen. Ze is de succesvolste Nederlandse deelneemster aan Olympische Spelen in de geschiedenis.

In februari vonden de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea plaats waar Nederland 20 medailles heeft gewonnen en België slechts 1 medaille. De volgende editie van de zomerspelen zal in 2020 in Tokyo plaatsvinden voor de tweede keer.

Bronnen