U bent hier: Home / Film en TV / Studio 100

Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf die in de amusements sector in Schelde gevestigd is. De productie is vrij gevariëerd met televisieprogramma's, muziek, films, merchandising, enz. Het bedrijf bestaat uit 4 delen die elk op een ander moment zijn ontstaan. Eerst en vooral hebben we 'Studio Plopsa'. Dit deel zorgt voor de pretparkactiviteiten. Daarna vinden we ook 'Studio 100 Animation' en 'Studio 100 Media' die voor de internationale programma's verantwoordelijk zorgt. Ten laatste hebben we het vierde afdeling dat 'Studio 100 films' heet. Dit laatste afdeling zorgt voor de internationale verkoop van animatiefilms.

       

5. Financies

Studio 100 is vooral een zaak van winst en is een bloeiend bedrijf met een omzet van 170 miljoen per jaar. In het begin was de winst verdeeld tussen Bourlon, Verhulst en Verbiest die elk 33,3% van de bezittingen hielden. In 2005 besliste Verbiest om "Samson en Gert" niet meer te spelen en uit het bedrijf te stappen en hij verkocht zijn aandelen aan Fortis Private Equity. Daaropvolgende heeft Plopsa de aandelen van VMMA in Plopsaland aangenomen om de officiële eigenaar van Plopsa te worden. De pretparken zijn de grootste inkomstbronnen van de groep (8 miljoen in 2014) en er zijn bijna tweeduizend mensen die voor Studio 100 werken. Studio 100 maken veel winst met de merchandising; alle kinderen hebben een dvd van Kabouter plop, of een trommeltje van Mega Mindy. Het is heel belangrijk in de voordelen van het bedrijf.

6. Conclusie

Studio 100 is niet alleen maar een tv-zender, maar er zijn ook financiële aspecten; pretparken, reclame, enz. Het is vooral een groot bedrijf waarin veel geld betrokken is. Studio 100 heeft zich meer en meer geactualiseerd en het produceert niet alleen maar kinderen programma's maar ook filmpjes voor iedereen. 

7. Bronnen